X
تبلیغات
آموزش تولید و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای

آموزش تولید و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای

تولید و پرورش انواع قارچ بخصوص قارچ دکمه ای ( تکمه ای ) کاملا رایگان و به قلم پر

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری 6 ))

 

اگرومی سوسری‏ها از نوع تدریجی بوده و  دوران زندگی آنها شامل سه مرحله       

            1) تخم            2) پوره              3) حشره     کامل می‏باشد .


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 23:11  توسط فرید معصومی  | 

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری 5 ))

کنترل و پیشگیری از آفات و بیماریهای قارچ صدفی

یکی از عمده ترین مسائلی که باید برای ارتقاء سطح کمی وکیفی تولیدقارچ خوراکی مدنظر قرارگیرد حفاظت محصول از گزند آفات و بیماریهااست که در مراحل مختلف پرورش قارچ ظاهر می‏شوند ومعمولا اصلی‏ترین مشکل تولید کنندگان قارچ خوراکی ظهور آفات وبخصوص بیماریهادر واحدهای تولیدی میباشد که اغلب‏تولید کنندگان اطلاعات‏کمی‏درزمینه شناسائی وکنترل آفات و بیماریها دارند

کنترل و پیشگیری از آفات و بیماریهای قارچ خوراکی در واحدهای‏تولیدی معمولا آسان تر و ارزانتر از معالجه آن است چرا که معالجه بیماری و آفات ضمن اینکه هزینه بردار است و شاید زمانی اتفاق بیفتدکه ما اقداماتمان را دیر انجام داده باشیم و دیگر کار از کار گذاشته باشد وبا توجه به مشکلات مبارزه شیمیائی و آثار نامطلوب سموم شیمیائی بر روی انسان و محیط زیست استفاده از آنها جز در موارد خاص و آن هم با رعایت کامل ضوابط بهداشتی قابل توصیه نیست لذا ما باید همیشه کنترل در امور و مسائل را مقدم بر مبارزه بدانیم وبرای رسیدن به این هدف رعایت چند اصل لازم است . 

1)   رعایت کامل مسائل بهداشتی در محیط پرورش‏مان

2)   کارکنان شاغل در درون سالنها حتما باید تمیز و عاری از هر نوع آلودگی باشند

3)   مواد اولیه برای تهیه کمپوست باید کاملا تازه وتمیز باشند.

4)  قبل از ورود به سالنها باید پاهایمان را در محلول ضد عفونی کننده مانند فرمالین ویا آب آهک فرو بریم .

5)   بعد از هر بار برداشت محصول حتما سالنها را باید ضدعفونی گردند.

6) کمپوست های مصرف شده واز رده خارج را باید به منطقه دوردست انتقال داده شوند واز تجمع آنها  در نزدیکی سالنها جدا خودداری شود

7)  کنترل آفات از گسترش وانتقال آفات وبیماریها جلوگیری می‏کند .

8) تمام قارچهائی که به نحوی توسط آفات وبیماریها آلوده شده ویا رشد کامل خود را طی نکرده اند وبر روی کمپوست باقی مانده‏اند را از بستر ها جدا کرده وجمع آوری نموده واز سالنها خارج کرده واز بین میبرند .

9)   شستشوی منظم دستکشها و روپوشهای افراد داخل سالنها از سرایت آفات وبیماریها از سالنی به سالن دیگر جلوگیری می‏کند.

10)  قبل وبعد از هردوره کشت ، تمام قفسه ها و بسترهای کشت را با مواد شیمیائی مانند فرمالین و غیره ضدعفونی شود.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 23:9  توسط فرید معصومی  | 

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری 4 ))

مشخصات اسپان یا مایه قارچ خوراکی سالم و خوب

۱)      سفید و متراکم باشد ( در موقع کشت با دست از هم جدا شوند)

۲)      بوی مخصوص قارچ از آن به مشام برسد نه بوی ترشیدگی

۳)      فاقد هر گونه آلودگی باکتریائی و  یا قارچی

 

 

        بسته های ۳۵۰ گرمی                                    بسته ۲ کیلوگرمی

 

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 23:7  توسط فرید معصومی  | 

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری 3 ))

 

                            انواع معروف گونه‏های زراعی قارچهای صدفی

 

Pleurotus  ostreatus

Pleurotus  florida

Pleurotus  erynjii

Pleurotus  cystidiosus

Pleurotus  flabellatus 

Pleurotus  cornucopiae

Pleurotus  sapidus

Pleurotus  sajor – Caju

Pleurotus  calyptratus 

Pleurotus citrinopileatus

Pleurotus corticatus

Pleurotus  drvinus

Pleurotus  eous

Pleurotus  eryngii

Pleurotus  ostreatoroseus

Pleurotus  passeckerianus

Pleurotus  pulmonarius

 

   

 



ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 23:5  توسط فرید معصومی  | 

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری 2 ))

جنبه های اقتصادی پرورش قارچ خوراکی

با ازدیاد روز افزون جمعیت، محصولات کشاورزی جوابگوی تغذیه بشر نخواهد بود وانسان با استفاده از روشهای جدید وبکارگیری فن آوری قادر به تامین مواد غذائی خود خواهد بود که کشت های گلخانه‏ای از جمله تمهیدات انسان در جهت تولید غذای بیشتر وبهره‏گیری بهینه از منابع می‏باشد . یک واحد تولید قارچ خوراکی که خود یک مزرعه‏ای است کنترل شده و برخلاف مزرعه‏ی سایر محصولات تابع شرایط محیط نبوده ودر تمام فصول سال در حال تولید وبهره‏برداری است و به همین علت که کشت قارچ خوراکی درفضای بسته‏وکنترل شده ،  تولید بدون وقفه ودر تمام طول سال صورت می‏گیرد که این مسئله در راندمان تولید بسیار موثر است. کشت محصولات کشاورزی در هر زمینی میسر نیست ونوع خاک وخواص فیزیکی وشیمیائی خاک برای هر گیاهی فاکتور تعیین کننده است در صورتی که برای احداث یک واحد پرورش قارچ خوراکی از هر زمینی یا هر نوع خاکی و در هر شرایط آب وهوائی می‏توان استفاده کرد . در یک هکتار زمین اگر اقدام به کشت غلاتی مانند گندم شود سالانه محصولی معادل 5 الی 7 تن خواهد داد در صورتی که از یک هکتار بستر قارچ 10 تن محصول قابل برداشت است واز نظر ارزش اقتصادی قیمت هر کیلوگرم گندم در بازار بین 2000 الی 2500 ریال است در حالی که قیمت یک کیلو قارچ 18000 الی 22000 ریال می‏باشد که قابل مقایسه نمی‏باشد .


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 23:4  توسط فرید معصومی  | 

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری 1 ))

تعریف قارچ : قارچ موجود زنده‌ای است که سلولهای آن تک هسته‌ای بوده فاقد کلروفیل ( سبزینه ) واز طریق ریسه یا همان اسپر تکثیر پیدا می‌کند.

اسپر یا هاک ویا همان ریسه ذره بسیار ریزی است که حالت بیضی یا گرد داشته ‌وقطر آن از چند هزارم میلیمترتجاوز نمی‌کند و آن را می‌توان بذر قارچ به حساب آورد . یک قارچ کامل در طول دوره زندگی خود چندین میلیارد هاک تولید می‌کند.

                                         


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 23:3  توسط فرید معصومی  | 

توجه : سهل انگاری نکنید

دوستان تمامی این لوازمی که من در این وبلاگ به اونها اشاره میکنم حاصل تجربه منه و مطمئن باشد هیچ چیز اضافه و بی استفاده رو در پست ها مطرح نمیکنم پس راه رفته رو دوباره تجربه نکنید و توصیه میکنم از تجربیاتی که در اختیارتون قرار داده میشه استفاده کنید

مثلا من تا الان در مورد خرید قفسه های آلومنیومی و یا ایر واشر های گران قیمت , سیستم های کنترلی دیجیتالی مثل دماسنج دیجیتالی یا رطوبت سنج دیجیتالی صحبت نکردم . سعی شده ملزومات گفته به شما که بتونید به راحتی وارد کار بشید .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:15  توسط فرید معصومی  | 

پرورش قارچ جلسه 2 ( توضیحات تکمیلی قفسه ها و تاسیسات )

اگر برای قفسه بندی آماده نیستید و مایلید که کاشت را شروع کنید میتوانید بر روی زمین کمپوست ها را بچینید ولی بازدهی شما از فضا کاهش پیدا میکنه که برای شروع راه مناسبیه البته پیشنهاد من برای شروع مبتدی ها 2 طبقه به صورتی که یک ردیف روی زمین چیده بشه و بقیه به روی قفسه ای که از زمین 70 cm فاصله داره روی این ردیفی قرار داده بشه که روی زمین چیده شده .

مثلا میتونید از میز یا چیزی شبیه اون استفاده کنید و هم زیر میز و هم روی اون کمپوست ها رو بچینید .

ادامه مطلب رو هم بخونید
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:15  توسط فرید معصومی  | 

شروع پرورش قارچ جلسه 1 ( مرحله کاشت و اماده سازی )

برای شروع به کار شما نیاز به قفسه بندی دارید این قفسه بندی فقط برای قرار دادن کمپوست ها بر روی آن ساخته میشود و مشخصات آن بسته به محل شما با طول دلخواه ولی یکی از عرض های 80 / 120 / 160 میباشد

فرض کنید که این ققسه ها برای قرار دادن کارتن هایی با طول 60 عرض 40 و ارتفال 20 تا 25 سانتی متر است که در صورتی که عرض قفسه ما 80 سانتی متر باشد 2 عدد از این کارتن ها در آن قرار داده میشود و طول قفسه ها به طول سالن شما به هر میزانی میتواند ادامه داشته باشد .

منظور از کارتن که برای فهم بهتر مطرح شد کمپوت بلوکی قارچ دکمه ای یا همان کود و مواد اولیه قارچ است .

ادامه مطلب


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:14  توسط فرید معصومی  | 

پرورش قارچ شغلی پر درآمد

سود و زیان هر شغل تا حد زیادی بسته به تجربه و تخصص مربوط به آن حرفه دارد و پرورش قارچ نیز از آن مستثنا نیست و شاید در این حرفه تجربه و تخصص حرف اول را میزند

 

برای لمس بیشتر موضوع مطرح شده به ادامه مطلب بروید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:13  توسط فرید معصومی  | 

قارچ در جهان : توضیحاتی در خصوص قارچ

DOLE'S MEGA-VITAMIN MUSHROOM
New Portobellos Naturally Provide 100% Vitamin D

Though mushrooms are often grouped with vegetables and fruits, they are actually...

DOLE® Mushrooms and Vitamin D



ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:13  توسط فرید معصومی  | 

آشنایی بیشتر با یک سالن پرورش قارچ دکمه ای

سالن های مدرن پرورش قارچ دکمه ای در ایران به سختی یافت میشود تصویری از یکی از این سالن ها رو در پایین میتونید ببینید :

 

 

از مزایای این سالن های مجهز میتوان به راحتی در متعادل کردن دما برای قارچ اشاره کرد  http://goldmushroom.persianblog.ir/ )

دمایی که برای قارچ دکمه ای در تمام فصول مورد نیاز است در کل دوره کشت که نزدیک به ٧٠ روز است بین ١۶ تا ٢۵ درجه است که فراهم آوردن این رنج دمایی برای قارچ در فصول سرد تقریبا آسان تر از فصول گرم است و به همین دلیل است که اکثر قارچ کاران در فصول گرم با توجه به امکانات کم علاقه کمتری نسبت به کشت قارچ نشان میدهند .

 

ادامه بحث در بخش ادامه مطلب


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:12  توسط فرید معصومی  | 

جلسه اول ( توضیحات مربوط به سالن کاشت قارچ دکمه ای )

قارچ دکمه ای بعلت بازار پسند بودن و طعم مطبوع در ایران جای خود را برای تولید باز کرده به این معنا که بیشتر تمرکز قارچ کاران روی قارچ دکمه ای قرار گرفته , این وبلاگ هم به این دلیل که هدف خود را بر سرعت و خلاصه گویی ( البته با توضیحات کامل ولی حذف اضافات ) قرار داده از صرف وقت بر روی قارچ های دیگر از جمله قارچ صدفی خودداری مینماید .

قارچ صدفی و قارچ دکمه ای آموزش تولید قارچ agaricus bisporus گل تپه کتاب های آموزشی سالن تولید قارچ و احداث سالنهای ارزان و پیشرفته

سوله و گلخانه تولید قارچ تاریک خانه و شوک طبیعی و مصنوعی قارچ شوک دهی کمپوست ملارد و کمپوست مهر چین آریا کمپوست بلوکی قارچ کمپوست کیسه ای قفسه بندی قارچ تاسیسات کولر بخاری و....

به ادامه متن بروید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:11  توسط فرید معصومی  | 

آشنایی مقدماتی با روش کاشت قارچ

قارچ در کمپوست پرورش میابد یعنی مواد اولیه کاشت قارچ کمپوست نامیده میشود

http://goldmushroom.persianblog.ir قارچ طلایی کمپوست و آموزش رایگان آنلاین با تصاویر قارچ

 

کمپوست شامل : کاه و کلش گندم ( که عمل تجزیه توسط کود مرغی بر روی آن انجام شده )  + بذر قارچ

برای حجیم نشدن صفجه اول این وبلاگ ادامه مطالب در بخش ادامه متن قرار داده میشود .. !


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:11  توسط فرید معصومی  | 

آغاز کار ...

سلام به خواننده عزیز این وبلاگ .

اگر تمایل دارید که آشنایی و آموزش کاشت - داشت و برداست قارچ رو به صورت کامل توسط یکی از تولید کنندگان قارچ را فرا بگیرید حتما این وبلاگ رو به علاقمندی های مرورگرتون اضافه کنید تا هیچ موقع از آموزش هایی که زین پس قراره در این وبلاگ قرار داده بشه عقب نمونید و گام به گام البته خیلی سریع به پیش بریم .

 

برای دیدن یک قارچ با کیفیتی بسیار بالا به ادامه مطلب برید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1387ساعت 21:10  توسط فرید معصومی  |